ŽENO, SA OVAKVIM MUŠKARCEM NIKAD NEĆEŠ BITI SRETNA: 7 tihih znakova da vas partner emotivno uništava!

Zanimljivosti

Emotivno zlostavljanje ili ucenjivanje nekad je teško otkriti, naročito ako ste učesnik takvog toksičnig odnosa. Ako osjećate kao da vas nešto guši u vezi, a niste sigurni šta je tačno problem, pročitajte ovaj tekst, piše Stil.kurir.rs.

Bračni terapeut objašnjava kako izgleda loš odnos i savjetuje da od odvakvog muškarca pobjegnete glavom bez obzira, jer sa njim nema sreće. Ovo su znakovi da vam partner emotivno uništava:

Česte promjene raspoloženja

U jednom trenutku on je pažljiv i obasipa vas nježnoću i pažnjom, a onda, odmah nakon toga počinje vikati na vas, jer ste učinili nešto što njemu nije odgovaralo. Česte promjene raspoloženja ukazuju na neuravnoteženu osobu koja svoje frustracije prazni na nekom drugom. Veza u kojoj se konstantno izmenjuju izlivi nježnosti s pokajničkim rečima isprike nema velike šanse opstati u budućnosti. Ako prolazite kroz sve ovo, sklonite se na vrijeme!

Ljubomora

Emotivno nasilan partner nije samo ljubomoran na vaše prijatelje i porodicu. On je ljubomoran i na vaše snove, ambicije i zacrtane ciljeve. Njega ljuti i sama pomisao da ne ovisite o njemu. Ako vas iskreno voli, nikada vam neće uskratiti priliku da budete sretni.

Čini vas nervoznom

Emotivni “zlostavljač” će na sve načine pokušati vas “ubiti u pojam” te da pokazati koliko je on superioran u odnosu na vas. Ako pored njega osjećate bilo kakvu vrstu straha, vi u toj vezi više nemate što tražiti.

Konstantno vas omalovažava

Što god napravili, od njega nemate podršku. Ništa nikada nije dovoljno dobro, a ni ispravno, kada ste vi u pitanju. Ne dopustite mu da vas omalovažava i cenite sebe zbog onoga što jeste i što ste sami postigli (bez njegove podrške, naravno).

Stalno mu podilazite

Nema ničeg lošeg u tome ako želite usrećiti svog partnera. Ali, naravno, ako i vi zauzvrat isto dobijete od njega. Veza koja se svodi na vaš ugađanje njemu, nema smisla niti budućnosti.

Osjećate se kao zatvorenik

U ovakvoj vezi, osjećaj bespomoćnosti vrlo je česta pojava. Partner će pokušati kontrolirati sve aspekte vašeg života, uključujući provjeravanje vaš pošte, sms poruka ili s kim provodite svoje slobodno vrijeme. Ako se osjećate kao da ste zarobljeni, nemate o čemu mnogo razmišljati. Oslobodite se “lanaca” i svoj sreću potražite negde drugo.

Ubijedio vas je da je problem u vama

Poslije svih svađa, ubeđivanja i omalovažavanja, počeli ste vjerovati da je problem u vama. Jednostavno ste zaslužili da se on tako ponaša. Nemojte se predavati, jer ovo je obična manipulatorska taktika. Trgnite se, jer vrijedite mnogo više od toga.novi.ba