PRE NEGO ŠTO JE POSTALA PRINCEZA, DAJANA JE BILA ZAPOSLENA: Zarađivala je 500 dinara po SATU, a evo čime se BAVILA!

Svijet

Uoči objavljivanja dokumentarne serije o životu princeze Dajane, Mari Robertson, vojvotkinjin prvi poslodavac, prisetila se vremena kada je Lejdi Di radila za njenu porodicu.

Naime, 1980. godine Dajana se zaposlila kao dadilja dečaku Patriku u američkoj porodici koja je u to vreme živela u Londonu. Majka dečaka nije znala da osamnaestogodišnjakinja potiče iz poznate britanske aristokratske loze Spenser i da se zabavlja sa princom Čarlsom za kojeg će se udati u julu sledeće godine, rekla je za “Inside Edition”, prenosi “Daily Mail”.

Dajana je za porodicu Robertson radila samo nekoliko meseci, tri dana u nedelji, a niko nije bio svestan da je uskoro očekuje globalna popularnost koju će steći ulaskom u kraljevsku porodicu.

“Kad je Dajana u našu porodicu došla kao stidljiva 18-ogodišnja dadilja, imala je vrlo malo životnog iskustva, ali je znala da radi sa decom pa je svoj posao savršeno obavljala”, rekla je ova poslovna žena i prisetila se kako je sela je na pod s Patrikom i bila fokusirana samo na njega.

Između smena, za koje je bila plaćena samo pet dolara po satu, školovala se za medicinsku sestru. Robertson je za Dajanino aristokratsko poreklo saznala tek kad je ispred kuće primetila gomilu paparaca koji su je pratili zbog veridbe sa princom Čarlsom.

“Dajana je bila vrlo uviđavna, to smatram njenom najjačom karakteristikom. Htela je da grli ljude, da im pruži dodir”, rekla je Robertson i otkrila da je princeza bila topla, puna poverenja i ljubavi.

“Nastavile smo dopisivanje sledećih 16. godina”, rekla je ona, otkrivši da joj je Dajana poslala desetinu pisama i čestitki tokom svih tih godina, želeći čak da joj porodica dođe u posetu kraljevskoj porodici.

Podsetimo, Dajana je poginula u saobraćajnoj nezgodi 1997. godine kad je bežala od paparac, a Roberston njenu sahranu opisuje kao najtužnijih i najbolnijih sat vremena u životu

Kurir.rs/A.A.