Ugurao devojku u KOFER i ostavio je da se uguši pored puta: Policiji je rekao nešto što je sve šokiralo…

Region

Ugurao devojku u KOFER i ostavio je da se uguši pored puta: Policiji je rekao nešto što je sve šokiralo…

Havijer da Silva Rohas (25) osuđen je na 30 godina zatvora zbog otmice i ubistva bivše devojke.

On je, naime, najpre pretukao devojku Valeriju Rejes (24), a potom je strpao u kofer, zatvorio ga i tako je ostavio da se uguši u šumici pokraj puta u Konektikatu.

Zločin se dogodio u januaru 2019. godine kada je došao u njenu kuću, gde je najpre telefon isključio i prebacio ga na režim letenja avionom, a potom se posvađao sa njom i pretukao je, naveli su tužioci.

Nakon toga, vezao ju je trakom i kanapom, strpao je u kofer, a potom se odvezao 10 kilometara od kuće, gde je kofer sa tada još živom devojkom ostavio pored magistralnog puta.

Valerija je kasnije preminula od posledica gušenja.

Rohas je nedelju dana pre nego što je telo pronađeno, rekao istražiteljima da je Rejes pala na pod i udarila glavom nakon što su imali s*ks u njenoj kući, saopštile su savezne vlasti.

Kasnije je priznao šta je tačno uradio, a policija je telo pronašla 5. februara, odnosno desetak dana nakon svirepe brutalnosti.

Rohasov DNK pronađen je na ručkama kofera, kao i ispod Valerijinih noktiju.

Osim što ju je ubio, ispostavilo se i da je iscrpeo njen bankovni račun na kom se nalazilo oko 5.000 doalra i da je ukrao njen laptop i Ajped. (objektiv.rs)

Odgovori