Mislili su da je mrtav: Probudio se iz kome, pa otkrio da su mu kolege uradile nešto užasno…

Zanimljivosti

Mislili su da je mrtav: Probudio se iz kome, pa otkrio da su mu kolege uradile nešto užasno…

Policajac Ruben Kumutai Lel probudio se iz devetomesečne kome i otkrio je da je otpušten zbog navodnog dezerterstva.

Prema rečima njegove nećake, ni porodica, a ni policija nisu imali pojma gde se nalazi, a svi su mislili da je mrtav.

Ispostavilo se, međutim, da je Ruben bio žrtva saobraćajne nesreće i da je sve vreme bio u jednoj od najvećih bolnica u zemlji, piše BBC.

Svesti se vratio prošle nedelje, a njegova nećaka Joan Jepto ispričala je o porodičnom užasu dok su tragali za njegovim telom u mrtvačnici, nakon što su odustali od mogućnosti da je živ i uveliko se pomirili sa njegovom smrću.

– Mislili smo da je mrtav jer mu je telefon bio isključen. Početkom ove godine otišli smo po telo za koje nam je rečeno da liči na njega, ali otisci prstiju se nisu poklapali – rekla je ona za BBC.

Policajac je u bolnicu u Najrobiju primljen 21. decembra 2020. godine kao nepoznata osoba, a sa sobom nije imao lična dokumenta.

U međuvremenu je otpušten sa posla, a u odsustvu osuđen za dezerterstvo i izdata je poternica za njegovo hapšenje. Slučaj je kasnije povučen pošto ga policija nije pronašla.

Prošle nedelje se osvestio i iako još nije potpuno stekao pamćenje, uspeo je da se identifikuje po imenu i da je policajac – i tako je počela potraga za njegovim rođacima.

Njegovu nećaku je policija kontaktirala prošle srede i rečeno joj je da ode da ga identifikuje u bolnici.

– Našla sam ga u Nacionalnoj bolnici Kenijata. Nije mogao da me prepozna, kao ni imena članova svoje porodice – rekla je.

Policajac je prošlog petka otpušten iz bolnice i oporavlja se u svojoj kući u Koibateku, okrug Baringo, pod brigom svoje supruge i porodice.

Kako prenose lokalni mediji, u toku je procedura za njegov povratak na posao. (objektiv.rs)

Odgovori