RIJEŠITE SE VISEĆIH BRADAVICA: Narodni lijekovi za liječenje papiloma…

Zdravlje

RIJEŠITE SE VISEĆIH BRADAVICA: Narodni lijekovi za liječenje papiloma…

Postoji oko stotine vrsta papiloma virusa, ali ne predstavljaju svi opasnost po zdravlje čovjeka, a osloboditi se bradavica nije teško.

Možete ukloniti papilomu u kućnim uslovima koristeći jednostavna prirodna, ali veoma efikasna sredstva.

Preporuke ljekara ruske alternativne medicine:

Liječenje papiloma sa rusom (rusopasom):

U liječenju papiloma virusa najbolji lijek je rusa (rusopas). Najbolja metoda je – mazanje bradavica sa rusom 3-4 puta u intervalima od 2-3 minuta. Proceduru sprovoditi 2-3 puta dnevno. Ovakva intenzivna terapija dat će maksimalan rezultat.

Sok od krompira za liječenje bradavica:

U borbi sa ovom infekcijom pomoći će sok od krompira. Ovaj narodni lijek za liječenje bradavica inhibira aktivnost različitih infekcija i liječi ih. Bolje koristiti sok od crvenog krompira.

Krompir dobro operite i sitno izrendajte. Sok iscjedite kroz nekoliko slojeva gaze. Uzimajte 2 puta dnevno po 100 ml pola sata prije jela. Kurs liječenje – 2 mjeseca

Ricinusovo ulje u liječenju papiloma virusa:

Ricinusovo ulje je veoma korisno u borbi sa papilomima i bradavicama, jer u sebi sadrži kiselinu iritirajuću za bradavice i postiže potpuno njeno isušivanje. Bradavicu i kožu oko nje mazati ujutru i uveče sa ricinusovim uljem. Efekat nastaje poslije 3-4 nedelje korištenja ricinusovog ulja.

Propolis protiv bradavica:

Propolis namazati na bradavicu zatim to mjesto dobro prelijepiti flasterom da ne ulazi vazduh. Tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati proces dok se ne uništi i korijen bradavice. U međuvremenu dobro je sastrugati dio izgrižene bradavice da bi kasnije propolis bolje djelovao na koren.

Isušite bradavicu sa amonijakom:

Običan štapić za uši umočite u amonijak (10% rastvor) i pritisnite sa njim papilom na 5-6 sekundi. Obratite pažnju da amonijak ne dospije u dodir sa kožom okolo papiloma.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (zdravljeipriroda.com)

Odgovori