“Dovoljno je bilo samo da pokucam na vrata”: Čistačica otkrila kako je za 10 meseci zaradila za stan…

Zanimljivosti

“Dovoljno je bilo samo da pokucam na vrata”: Čistačica otkrila kako je za 10 meseci zaradila za stan…

Argentinka Paula Berolo (29) pokrenula je nedavno u Buenos Ajresu liniju kozmetičkih proizvoda za podmlađivanje kože. Ista ta Paula, pre samo dve godine jedva da je imala 200 evra mesečno u džepu radeći kao čistačica u Rozariju.

Paula je na Fejsbuku, prenosi portal Diario Uno, otkrila kako je za nešto više od 10 meseci radeći u meksičkom letovalištu Kankun kao čistačica u hotelu zaradila toliko da je mogla sebi da priušti kupovinu manjeg stana.

– Zvala me je drugarica koja se takođe gotovo preko noći obogatila. U odnosu na nju koja je radila po hotelima i nudila usput i s*ksualne usluge gostima, ja tu granicu nikad nisam prešla. Rekla mi je da postoji dobra prilika, upražnjeno mesto i ja sam u junu 2019. godine otišla tamo. Radila sam u jednom od najboljih hotela 10 meseci, sve dok epidemija nije stopirala rad svih nas – kaže Paula u intervjuu.

U rodnom Rozariju, radila je u kiosku brze hrane i u prehrambenoj prodavnici. Nije joj bilo teško da se prebaci na posao čistačice, ali joj je problem bio da promeni pristup u konverzaciji s muškarcima u hotelu i oko njega.

– Trudila sam se da uvek budem pristojno obučena, ali da mi se ipak vidi i telo, pošto su mi oduvek svi govorili da sam lepa i zgodna i da traćim svoj život radeći pogrešne stvari. Drugarica mi je objasnila kako da pričam s muškarcima, uvek na granici flerta, a posle toga, na meni je da odlučim šta dalje.

Govorila mi je da svi ti turisti, bilo da su tu s porodicama ili poslom, gledaju da se opuste i uživaju u društvu neke žene. Makar pored bazena u baru. Samo da se osete živim. Tako sam počela da im obilazim i čistim sobe.

Neki su me odmah primetili, davali mi komplimente. Već posle dva dana dobila sam prvi parfem i sat u vrednosti od 1.000 evra. Nisam mogla da verujem. Pokušavali su da me odvedu u krevet, ali nikom to nije pošlo za rukom – ističe Paula.

Ne trudeći se da izbegne činjenicu da je lukavo navlačila muškarce na svoju vodenicu, ova Argentinka istakla je u postu da je uvek davala gostima samo ono što su oni sami tražili.

Na pitanje da li se osećala kao pr*stitutka i smatra li da će ovim izjavama loše uticati na mlađe devojke u Argentini, ona kaže da nije na njoj da to komentariše.

– Svako bira svoj put. Nisam pr*stitutka niti ću ikada biti. Samo sam se snalazila usred posla i van njega. Mnogi od tih muškaraca bili su ogorčeni na svoje žene, prijatelje, život. Trebalo im je žensko društvo, da se opuste.

Dovoljno je bilo samo da im pokucam na vrata. Kada bih im pospremila sobu, čašćavali bi me čak i za samo nekoliko minuta neobaveznog razgovora. Još uveče kad bih pristala da izađemo na večeru ili u klub, već tu bi bili zaljubljeni do ušiju. To sam prihvatala van posla, ostalo ne.

Posle tri meseca imala sam sačuvanih 10.000 evra, što u novcu, što u skupim poklonima od njih. Nije mi teško padao posao čistačice jer nisam na to tako gledala. Niko me ni u hotelu od kolega ili šefova nikad ništa nije pitao.

Mnoge druge čistačice koje su prodefilovale kroz hotel radile su mnogo gore stvari od mene, tako da sam ja u odnosu na neke bila pravo nevinašce. Samo sam želela da zaradim dovoljno i vratim se, ne u Rozario, već Buenos Ajres, gde bih kupila stančić. To sam na kraju i uradila – kaže Paula.

Naglasila je i da nikad nikom nije davala svoje lične podatke osim imena, kao i da je od početka epidemije taj posao više ne zanima.

– Sad sam se bacila u kozmetičke vode. Pored kupovine stana, uštedela sam za lansiranje nekih proizvoda za negu kože. Za sada mi ide dobro – zaključila je ova Argentinka. (objektiv.rs)

Odgovori